Functionaliteiten

Incassobeheer.nl biedt u een breed scala aan functies om u terzijde te staan. Het is onmogelijk om alle functies van Incassobeheer.nl op te sommen, daarom beperken we ons hier tot de meeste belangrijke functionaliteiten. Bekijk snel onze demonstratiehandleiding om te zien hoe alle functies werken, of vraag direct een gratis proefabonnement van 14 dagen aan.

100% online dossierbeheer
Iedere vordering welke uit meerdere facturen kan bestaan vormt in Incassobeheer.nl één dossier. In dit dossier wordt alles opgeslagen wat met de vordering te maken heeft. U kunt hierbij denken aan brieven, telefooncontacten, informatie over betalingsregelingen etc. Omdat Incassobeheer.nl 100% online werkt, heeft u vanaf iedere pc met internet toegang. Zo is er ook geen enkel probleem als uw pc kapot gaat of als uw pc een virus oploopt. De gegevens in Incassobeheer.nl zijn veilig.

Volautomatische workflows
Een krachtige functie binnen Incassobeheer.nl is de automatische workflow. U kunt zelf een onbeperkt aantal workflows definiëren en desgewenst aan iedere klant een andere workflow toewijzen. De werking van de workflow is heel eenvoudig. U kunt waarschijnlijk het beginproces van een nieuwe vordering in steeds dezelfde stappen omschrijven. Bijvoorbeeld:
1. U stuurt een herinnering
2. Indien niet betaalt wordt stuurt u een aanmaning
3. Indien wederom niet betaalt wordt stuurt u een laatste sommatie
etc. U kunt deze lijst zo lang maken als u zelf wilt. Het zou arbeidsintensief zijn om steeds die brieven voor tientallen nieuwe dossiers op te maken. De automatische workflow in Incassobeheer.nl neemt dit in zijn geheel van u over. De automatische workflow houdt zelf in de gaten wanneer een volgende brief verstuurd moet worden en zet deze indien nodig direct klaar. Eenmaal per dag kunt u vervolgens alle nieuwe brieven afdrukken en versturen. Blijkt aan het einde van de workflow dat de klant nog steeds niet betaalt heeft, dan krijgt de accountmanager van het dossier direct een melding in zijn of haar agenda.

Automatische betalingsregelingen
Indien u met een debiteur een betalingsregeling overeenkomt, dan voert u deze regeling in. U hoeft hierbij alleen maar het aantal termijnen of het termijnbedrag op te geven. Incassobeheer.nl genereert vervolgens zelf de betalingsregeling. U kunt hierbij ook aangeven of u de debiteur enkele dagen voor het verstrijken van de betalingstermijn automatisch een herinnering wilt sturen. Zo kunt u ook automatisch een aanmaning laten afdrukken indien niet aan de betalingstermijn voldaan is. Betaalt de debiteur per automatische incasso, dan wordt automatisch twee dagen voor het verstrijken van de betalingstermijn een incasso-opdracht klaargezet om te exporteren naar uw internetbankieren.

Standaard brieven en sjablonen
De meeste brieven die u verstuurd zullen steeds hetzelfde zijn qua inhoud. Alleen enkele details (zoals bijv. de naw-gegevens en dossiergegevens) zullen verschillen. Daarom kunt u in Incassobeheer.nl een onbeperkt aantal briefsjablonen en e-mailsjablonen aanmaken. Op de plekken waar dossier-specifieke gegevens moeten komen te staan zet u een bepaalde code neer (bijv. [DOSNUMMER] voor het dossiernummer). Bij het genereren van de brief worden die code's automatisch vervangen door de gegevens uit het dossier. Standaard vindt u in uw account een aantal sjablonen die direct klaar zijn voor gebruik.

Communicatie met uw klanten
U heeft de mogelijkheid om direct op uw website knoppen neer te zetten waarmee nieuwe klanten zich bij u kunnen aanmelden en direct online nieuwe vorderingen kunnen opgeven. Al deze informatie komt automatisch direct in Incassobeheer.nl terecht. Tevens kunnen klanten via uw website inloggen in Incassobeheer.nl om de status van lopende dossiers in te zien. Zo hebben uw klanten 24 uur per dag inzicht in de vorderingen.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om periodiek een voortgangsrapportage op te maken en deze te versturen naar uw klanten. Het genereren van de voortgangsrapportage wordt geheel door Incassobeheer.nl voor u gedaan.


Geïntegreerde facturatie
Is een dossier succesvol afgesloten, dan is het tijd om dit door te factureren aan uw klant. Deze factuur wordt volautomatisch opgemaakt en klaargezet om te printen. Indien aan de hand van de factuur een bedrag aan uw klant moet betalen, wordt er direct een betaalopdracht klaargezet. U kunt periodiek deze betaalopdrachten exporteren als clieop03-bestand om dit direct in uw internetbankieren in te lezen.

Managementinformatie
Met de managementinformatiemodule heeft u altijd inzicht in hoe uw bureau presteert. Zo kunt u per periode en per medewerker diverse rapportages opvragen en desgewenst direct afdrukken.


Bovenstaande omschrijving is slechts het topje van de ijsberg. Indien u meer van Incassobeheer.nl wilt zien, dan kunt u de demonstratiehandleiding bekijken. Hierbij ziet u interactief op uw scherm hoe Incassobeheer.nl werkt. Uiteraard kunt u ook gratis en vrijblijvend een proefabonnement afsluiten.